Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației.

ORDIN nr. 3.445 din 17 martie 2022-Inscriere invatamant primar 2022-2023

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII ÎN CLASA PREGĂTITOARE

ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024

 

  1. Cererea de înscriere în clasa pregătitoare 2023 (se completează la secretariat)
  2. Recomandarea de la grădiniță/rezultatul evaluării copilului de la CJRAE (pentru copii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie 2023 - 31 decembrie 2023)
  3. Copie a actului de identitate al părinților/părintelui
  4. Copie a certificatului de naștere al copilului (acestea vor fi certificate „conform cu originalul” de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale)
  5. Alte documente în funcție de starea civilă a părinților (părinții divorțați depun la înscriere dovada modului în care se exercită autoritatea părintească și la care dintre ei a fost stabilită locuința minorului.)
  6. Declarația pe propria răspundere pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023
  7. Avizul medicului de familie/medicului școlar că elevul este „apt de școală”
          8. Vaccinările de la medicul de familie/copie carnet de vaccinare
  • Folie plastic     

C A L E N D A R U L

înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023—2024

 ...... urmează

Înscrierea în învățământul primar 2023-2024

 

 

„La şcoala noastră, clasa pregătitoare oferă o predare centrată pe copil. Noi încurajăm comunicarea. Viziunea noastră este ca un triunghi echilateral: şcoală, elev, familie. Toate trebuie să aibă aceeaşi pondere. Mesajul nostru pentru părinţi este să vină cu încredere şi să îşi înscrie copiii la şcoala noastră fiindcă respectăm drepturile copilului, îi încurajăm să fie cetăţeni adevăraţi, moderni, pentru o societate deschisă şi o lume mai bună. În clasa pregătitoare nu este greu. Noi realizăm că aceşti copii au şase ani, iar noi învăţăm jucându-ne. Respectăm particularităţile de vârstă ale unui copil de şase ani. Încercăm să lucrăm şi în învăţământ tradiţional pe centre de activitate. Aplicăm la început chestionare şi vedem preponderenţa unui anumit tip de inteligenţă, iar o activitate nu trebuie să dureze mai mult de 40 de minute pentru că altfel copiii se plictisesc. Încercăm să aducem ceva nou pentru ei în fiecare zi fiindcă le plac noutăţile. Eu sunt convinsă că la Ştefan cel Mare copiii vin cu drag la şcoală în clasa pregătitoare şi în toate celelalte clase” Maria Lăcrimioara Moldovan, profesor pentru învăţământul primar

Vă aşteptăm cu drag!

 

PROCEDURA specifică pentru repartizarea elevilor la clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021 după finalizarea procesului de înscrierii aici